رشته‌هاي در حال فراموشي گيلان جان تازه مي‌گيرند

سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي استان گيلان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: براي نخستين بار معاونت هنرهاي سنتي استان گيلان سعي در احياء رشته‌هاي در حال فراموشي دارد.

محمد علي يوسفي ادامه داد: در حال حاضر تعدادي از رشته‌هاي صنايع‌دستي استان که جزء رشته‌‌هاي بومي و مزيت‌دار هستند در حال فراموشي‌اند به همين علت سعي در احياء و توسعه اين رشته‌ها داريم.

وي با اشاره به اينکه چلنگري، چموش دوزي، چوقابافي، نمد مالي، زيرانداز حصير و لباس‌هاي سنتي رشته‌هاي در خطر صنايع‌دستي استان محسوب مي‌شوند، اظهار داشت: معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي گيلان هريک از اين رشته‌ها را در کانون توليد احياء مي‌کند.

سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اين استان تصريح کرد: چلنگري و چموش دوزي در ماسوله، چوقا، نمد و حصيربافي در رودسر و لباس‌هاي سنتي در سياه کل احياء خواهد شد.

يوسفي با بيان اينکه از ماه گذشته براي برپايي اولين دوره آموزشي اين رشته‌‌ها اقدام به ثبت نام متقاضيان کرده‌ايم، گفت: خوشبختانه با آغاز ثبت نام دوره‌هاي آموزشي با استقبال خوبي از سوي هنرآموزان روبرو شديم.

وي در ادامه اظهار داشت: دور نخست آموزشي رشته‌‌هاي در حال فراموشي استان به شيوه استاد شاگردي و با حضور استادان برتر اين رشته‌ها که اغلب انگشت شمار هستند، برگزار مي‌شود.

محمد علي يوسفي خاطرنشان کرد: با وجود تعداد قابل توجه متقاضيان، به دليل شيوه آموزشي استاد شاگردي، در هر رشته تنها براي 5 نفر امکان شرکت در اين دوره‌ها فراهم شد.

سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي گيلان يادآور شد: مدت آموزش در نخستين دوره احياء رشته‌هاي در حال فراموشي دو ماه و نيم خواهد بود و اين معاونت با پايان اين دوره نسبت به برگزاري دوره‌هاي آموزشي بعدي نيز اقدام مي‌کند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387120415